Vissza a főoldalra
Mezőkövesdi kistérség | Éves program | Szabadidős programok | Egyházi információk | Matyóföld kártya | Elérhetőségek | Linkek | Archívum
Hírek
Főoldal
Mozi
Színház
Havi program
Rendezvények
Kiállítások
Közösségi Ház hírei
Pályázatok
Nyári táborok
Érdekességek
Intézmények
Közösségi ház
Tourinfo
Városi könyvtár
Kisjankó Bori Emlékház
Iskolatörténeti Gyűjtemény
Takács István Gyűjtemény
Matyó műzeum
Mezőgazdasági Gépműzeum
Kistérség
Mezőkövesd
Bogács
Borsodgeszt
Borsodivánka
Bükkábrány
Bükkzsérc
Cserépfalu
Cserépváralja
Csincse
Egerlövő
Kács
Mezőkeresztes
Mezőnagymihály
Mezőnyárád
Négyes
Sály
Szentistván
Szomolya
Tard
Tibolddaróc
Vatta
Dokumentumok
Kistérségi Kulturális Stratégia 2009-2014
Kistérségi Kulturális Adatbázis 2011
   
Gyerekszínház 2015/2016-ban
A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. a bérletes gyermekelőadások kapcsán véleményét kéri abban, hogy az alább felsorolt 10 előadás közül mely színdarabokat tekintené meg szívesen a 2015/2016. színházi évadban.

A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. a bérletes gyermekelőadások kapcsán véleményét kéri abban, hogy az alább felsorolt 10 előadás közül mely színdarabokat tekintené meg szívesen a 2015/2016. színházi évadban. Az alábbiak közül jelöljön meg négyet!
 
Szavazatát leadhatja online is a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. facebook oldalán privát üzenetben vagy elküldheti a muvszervezo.kozkincstar@gmail.com e-mail címre. Jelige: gyermekszínház
 
1.  ELVARÁZSOLT KATINKA-zenés mesejáték
/Tihanyi Vándorszínpad/ 
Bence királyfi szerelmes lesz a Jókedvű Asszony lányába. A gonosz királynő és a kamarása azonban mást szemeltek ki neki. Bosszúból Katinkát macskává változtatják. A hűséges szolga segítségével a macska visszaváltozik Katinkává. A szerelmesek egymáséi lesznek, a rosszak pedig elnyerik méltó büntetésüket.
 
2.  AZ IGAZMONDÓ JUHÁSZLEGÉNY - zenés mesejáték
/Tihanyi Vándorszínpad/
Mariskát, a kis árva lányt mostohája egy gazdag öreg legényhez akarja adni. Pedig ő az igazmondó juhászlegényt szereti. Együtt izgulhatunk, hogy a szerelmesek egymáséi lesznek-e.
 
3.  PINOCCHIO - zenés mesejáték
/ Szegedi Miniszínház/
A klasszikus mese adaptációja. Gepettő kis fabábja életre kel, és kalandok sora kezdődik. Derék Rókus és Durrbele Béla, kihasználják Pinocchió tudatlanságát, hiszékenységét és így a kis fabábú lépten-nyomon bajba keveredik. Pinocchió csak „élő lelkiismeretére” Tücsök Tihamérra, és a Jó Tündérre számíthat, de minden jó ha a vége jó.
 
4.  JÉGKIRÁLYNŐ - zenés mesejáték
/Nektár Színház/
H. C. Andersen egyik sokak által kedvelt művének feldolgozása, mely az igaz barátságról, kitartásról, küzdelemről és a feltétel nélküli szeretetről tesz tanúbizonyságot
Gerda és Kay testvérien jó pajtások. Egy szép őszi napon Kay hirtelen a szívéhez kap és ettől a pillanattól furcsán megváltozik benne a világ. Szemébe a Jégkirálynő manói által összetört tükör egy szilánkja kerül. Kay innentől kezdve mindenben és mindenkiben csak a rosszat látja. Gerdát is és barátait is kegyetlen tréfái tárgyává teszi. Amikor a téli szánkózás közben megjelenik maga a Jégkirálynő Kay habozás nélkül követi őt annak palotájába.
Gerda elindul, hogy megkeresse barátját.
 
5.  KALAMAJKA TÜNDÉR-mesejáték
 /Pitypang Színpad/
Kelekótya király palotájának háza-népe ünnepi reggelre virrad. Kacabajka, az udvari bolond éktelen trombitálással szeretné fölébreszteni a hétalvókat. Mindenkinek tudtára akarja adni, hogy ma van az ifjú herceg születésnapja. Elsőnek Kavarintja főszakácsnő kerül elő, majd felébred Kelekótya király is, aki mindig mindenről, így a mai ünnepségről is megfeledkezett. Amikor az udvari bolondtól megtudja, hogy ma van a herceg tizennyolcadik születésnapja, szörnyen kétségbe esik. Eszébe jut, hogy Kalamajka tündér kegyetlen bosszút esküdött. Megfeledkezett-e Kalamajka tündér a bosszúról? Kiderül az izgalmas mesejátékból.
 
6.  SZAFFI- népzenés gyermekszínmű
/Fogi Színház/ 
Jókai Mór történetét, mely a török korban játszódik, a gyerekek már a rajzfilm alapján megismerhették. Most színházunk előadásában láthatják népzenés formában Szaffi és Botsinkay Jónás történetét. Jónás, akit mutatványos cigányok neveltek fel, miután felcseperedik, vissza akarja szerezni ősi birtokát. Ekkor még nem sejti, hogy a török basa, Szaffi apja, a Botsinkay birtokon rejtette el kincseit. A meséből a szerelem sem hiányozhat, a sok móka és kacagás, valamint félreértések sorozata után, a két fiatal egymásba szeret.
 
7.  HERKULES- feldolgozás
/Grimm-Busz Színház/
Az ifjú Herkules már érzi magában az erőt, de még nincs tisztában az Élet nagy dolgaival. Szerencsére találkozik a hősök tanító mesterével Nyakatisztakosz Krumplipűrosszal, aki megtanítja őt, hogy a szív és az ész többet ér az erőnél. A kalandok során legyőzik a gonosz varázslónőt Pipiész Rosszakaroszt, és a félelmetes Minotauruszt. Mindez persze csakis a gyerekek segítségével sikerülhet.
 
8.  RIGÓCSŐR KIRÁLY-mesejáték
/Grimm-busz Színház/
Élt egyszer egy király. Ennek a királynak volt, egy gyönyörű leánya. Csakhogy ez a királykisasszony olyan kényes, olyan kevély, olyan fennhéjázó volt, egyetlen kérőjét sem tartotta méltónak magához. Sőt! Szégyenszemre kigúnyolta, kicsúfolta, hazazavarta valamennyit. Az öreg király végül úgy döntött, hozzáadja leányát az első jött-ment koldushoz, aki arra jár. Vajon tanul-e szerénységet a lány és ki is ez a koldus valójában? Minden kiderül a mese végén.
 
9.  A KÍVÁNCSI KIRÁLYKISASSZONY- zenés mesejáték
/Zenthe Ferenc Színház/
Hol volt, hol nem volt egyszer egy királykisasszony, ki szebb volt mint a tavasz, üdébb, mint a rózsa, karcsúbb, mint a nádszál. Csakhogy kora reggeltől késő estig egyfolytában kérdezősködött, úgy fúrta az oldalát a kíváncsiság. A palotában senkinek sem hagyott békét, mindenki fejvesztve menekült visszatérő kérdései elől. Az elkeseredett király ezt látván dönt: fele királyságát ígéri annak, aki kigyógyítja a hercegnőt a kórból. A sok szerencsefia közül miért éppen Pereces Palkó találja meg a gyógymódot? De miért nem lesz mégsem fél ország ura? S egyáltalán, hogy kerül a pékmester előbb a dagasztóteknőbe, azután a deresre? A darab végére minden kiderül!
 
10.  PIROSKA ÉS A FARKAS-mesemusical
/Pódium Színház/
Ki ne ismerné ezt a történetet! Piroska elindul az erdőbe anyukája kérésére, hogy a beteg Nagyikájának elvigye a kosarában lévő finomságokat, Piroska azonban letér az ösvényről és találkozik a farkassal... Dallamocska és Tuba a két kedves állat kíséri végig az úton, majd Farkas kománk a Nagyit és Piroskát is lenyeli, na de szerencsére a végén mindenki megmenekül kivéve Ordas komát, aki a sok kővel a gyomrában beleesik a Patakba. Rengeteg humorral, szép zenékkel tarkított előadás biztos kikapcsolódást ígér és remek szórakozást!
 
 
Szavazatokat 2015. május 8-ig várjuk a  Közösségi Ház aulájában kihelyezett gyűjtőurnába, vagy postai úton: Közösségi Ház, 3400 Mezőkövesd Szent László tér 24. címre. Ezenkívül online a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. facebook oldalán privát üzenetben is leadhatja szavazatát vagy elküldheti a muvszervezo.kozkincstar@gmail.com e-mail címre.
 
 
Információ: 49/500-135 vagy személyesen a helyszínenKészült: 2015-04-28 10:43:28

Ezt a cikket 1230 alkalommal olvasták.

Nyomtatóbarát verzió

Küldje el ismerősének a cikket!
Kapcsolat | Impresszum | Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Észrevételek